Campanya d’emergència per realitzar aportacions econòmiques per a Ucraïna
El Fons Català de Cooperació posa a disposició dos comptes bancaris per tal que la ciutadania pugui ajudar al poble ucraïnès
Sant Llorenç d’Hortons se solidaritza amb els damnificats per la guerra a Ucraïna, i per aquest motiu l’Ajuntament ha decidit dur a terme diferents accions per tal d’ajudar a la població d’aquest país, que està patint la invasió russa. A banda de la recollida d’aliments, medicaments i altres articles que es va realitzar durant el dijous i el divendres, el consistori es fa ressò de la campanya del Fons Català de Cooperació per tal de fer arribar ajuda econòmica als ucraïnesos i ucraïneses.
El propi Fons Català de Cooperació argumenta que són més efectives les aportacions econòmiques per tal que les entitats especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància i en els països on es durà a terme el projecte o projectes.
Les aportacions econòmiques es poden realitzar als següents comptes corrents del Fons Català de Cooperació
- BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
- CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627
Tots aquells que vulguin col·laborar trobaran en adjunt el Full de Compromís per a entitats i col·lectius ciutadans, així com persones individuals.
Funcionament de la campanya
Els recursos econòmics recollits a través d’aquesta crida d’emergència es destinaran a:
- Assistència en les rutes de fugida. Cobertura de necessitats bàsiques: alimentació, salut, higiene, atenció psicosocial, protecció, serveis sociojurídics de persones desplaçades forçades a països de primera acollida (Polònia, Hongria, Romania, Moldàvia i/o Eslovàquia).
- Es treballarà per identificar com poder desplegar assistència humanitària en origen: desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès.
- Es treballarà per a la identificació d’accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, en un enfocament de cooperació de municipi a municipi.
Totes les aportacions rebudes formaran part d’un fons comú. Els recursos es destinaran a accions concretes que el Fons Català identificarà, d’acord amb les necessitats i les peticions realitzades, a través dels projectes presentats per les entitats humanitàries i els municipis implicats als països veïns i/o a Ucraïna.